Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Un nou terratrèmol de 2,2 graus a l'escala de Richter torna a sacsejar Arenys però tampoc causa danys
L'epicentre s'ha situat aquest cop davant la costa d'Arenys i Canet, quatre quilòmetres mar endins, i ha tingut lloc a les 9.48 hores
Un nou terratrèmol ha tornat a sacsejar el nord del Maresme. El sisme ha tingut lloc aquest matí a les 9.48 hores i la intensitat ha estat de 2.2 graus a l'escala de Richter, és a dir, 1,3 punts per sota del terratrèmol de dijous passat 2 de desembre. L'epicentre d'aquesta nova sacsejada s'ha situat davant de la costa d'Arenys i Canet, quatre quilòmetres mar endins, en un punt molt pròxim a l'anterior. Aquestes són les dades facilitades a les 12 hores per l'Institut Cartogràfic de Catalunya de la Generalitat:

Latitud: 41,58 nord
Longitud: 3,58 est
Profunditat: 4 quilòmetres
Magnitud: 2,2 graus a l'escala de Richter
Epicentre: davant de la costa d'Arenys i Canet, quatre quilòmetres mar endins

Minuts després del terratrèmol, l'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Antoni Burcet, han convocat una reunió extraordinària de la junta de seguretat local per avaluar les conseqüències d'aquest nou moviment sísmic que, per sort, no ha causat danys.


La reunió s'ha celebrat a l'Ajuntament d'Arenys de Mar a les 10.30 hores i ha comptat amb l'assistència de representants de la Policia Local, Mossos d'Esquadra, Creu Roja, Proteccio Civil i Bombers de la Generalitat, així com de l'alcalde i del regidor de Seguretat Ciutadana.

L'alcalde Miquel Rubirola vol fer arribar un missatge de tranquil·litat a la població. Segons asseguren els experts, probablement es tracta d'una rèplica dels anteriors sismes ocorreguts els darrers dos mesos a l'Alt Maresme i la freqüència d'aquests sismes no és indicativa de cap risc real per a la població. Ambtot, el sisme ha provocat un bon ensurt entre els arenyencs. Tot i que ha estat de menys intensitat que el de dijous passat, s'ha sentit força. En alguns casos, aquest cop, i tenint en compte que avui és diumenge, alguns arenyencs s'han despertat per la sacsejada. Aquest matí, Ràdio Arenys està oferint un programa especial dedicat als sismes.

Per recordar l'episodi sísmic del 2 de desembre, cliqueu aquí i per recordar el del 4 d'octubre, podeu consultar aquest enllaç.

Publicat el 5 de desembre de 2004
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^