Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Un terratrèmol sacseja Arenys de Mar però no causa danys
Un sisme d'entre 2,3 i 2,5 graus a l'escala de Richter ha sacsejat lleument Arenys de Mar i altres poblacions de l'entorn aquest vespre. Segons ha confirmat el Servei Geològic de Catalunya, l'epicentre s'ha situat a cinc quilòmetres mar endins, davant de Caldes d'Estrac, a 10 quilòmetres de profunditat. El moviment sísmic, que ha tingut lloc a les 20.07 hores i ha durat escassos segons, no ha causat cap dany material ni personal, segons han informat els cossos de seguretat, i tot ha quedat en un ensurt.


La junta de seguretat local, que integra Policia Local, Mossos d'Esquadra, Bombers, Creu Roja, així com l'alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana, s'ha reunit amb caràcter d'urgència per avaluar els efectes d'aquest moviment sísmic i concloure que no ha causat desperfectes. D'altra banda, cap a les 9 del vespre, la consellera d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, s'ha posat en contacte telefònic amb l'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, per interessar-se per les possibles conseqüències del terratrèmol.

Arran del sisme, els telèfons de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers de la Generalitat, així com dels serveis d'emergències del govern català, de l'Ajuntament i de Ràdio Arenys, s'han col·lapsat amb trucades de veïns que havien sentit el sisme. Molta gent ha optat per sortir al carrer per comentar l'experiència que acabaven de viure però, per sort, ningú no ha patit danys. El terratrèmol també s'ha sentit als pobles de les rodalies, com ara Arenys de Munt, Caldes, Sant Pol de Mar i Canet.

Segons l'Institut Cartogràfic de Catalunya les dades del sisme són les següents:

HORA ORIGEN (Temps oficial): 20h 07m 12.4s
MAGNITUD (ML)*: 2.5
LATITUD: 41.54º NORD.
LONGITUD: 2.67º EST.
PROFUNDITAT: 10 km.
ZONA EPICENTRAL: Mar Mediterrània (Maresme).
COMENTARIS: Percebut, sense danys a les poblacions del Maresme.

Publicat el 4 d'octubre de 2004
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^