Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
Un terratrčmol sacseja Arenys de Mar perō no causa danys
Un sisme d'entre 2,3 i 2,5 graus a l'escala de Richter ha sacsejat lleument Arenys de Mar i altres poblacions de l'entorn aquest vespre. Segons ha confirmat el Servei Geolōgic de Catalunya, l'epicentre s'ha situat a cinc quilōmetres mar endins, davant de Caldes d'Estrac, a 10 quilōmetres de profunditat. El moviment sísmic, que ha tingut lloc a les 20.07 hores i ha durat escassos segons, no ha causat cap dany material ni personal, segons han informat els cossos de seguretat, i tot ha quedat en un ensurt.


La junta de seguretat local, que integra Policia Local, Mossos d'Esquadra, Bombers, Creu Roja, així com l'alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana, s'ha reunit amb carācter d'urgčncia per avaluar els efectes d'aquest moviment sísmic i concloure que no ha causat desperfectes. D'altra banda, cap a les 9 del vespre, la consellera d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, s'ha posat en contacte telefōnic amb l'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, per interessar-se per les possibles conseqüčncies del terratrčmol.

Arran del sisme, els telčfons de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers de la Generalitat, així com dels serveis d'emergčncies del govern catalā, de l'Ajuntament i de Rādio Arenys, s'han colˇlapsat amb trucades de veīns que havien sentit el sisme. Molta gent ha optat per sortir al carrer per comentar l'experičncia que acabaven de viure perō, per sort, ningú no ha patit danys. El terratrčmol també s'ha sentit als pobles de les rodalies, com ara Arenys de Munt, Caldes, Sant Pol de Mar i Canet.

Segons l'Institut Cartogrāfic de Catalunya les dades del sisme sķn les següents:

HORA ORIGEN (Temps oficial): 20h 07m 12.4s
MAGNITUD (ML)*: 2.5
LATITUD: 41.54ē NORD.
LONGITUD: 2.67ē EST.
PROFUNDITAT: 10 km.
ZONA EPICENTRAL: Mar Mediterrānia (Maresme).
COMENTARIS: Percebut, sense danys a les poblacions del Maresme.

Informaciķ publicada el 4 d'octubre de 2004
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00