Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Tres treballs d'estudiants arenyencs, premiats en el certamen de joves investigadors de l'Estat
El treball de recerca Quitrà en el fons del Mediterrani. Els foraminífers, refugi de petroli ha aconseguit el primer premi en la modalitat científic en el 18è Certamen de Joves Investigadors d'Espanya que es va celebrar a Mollina (Màlaga) el passat divendres 30 de setembre. El treball és obra dels alumnes de l'IES Els Tres Turons Marc Campeny i Marc Oliva i ha estat tutorat per Joan Antoni Curto, professor de Ciències de la Terra i Medi Ambient. A més, va ser escollit per representar Espanya en el Certamen de Joves Investigadors europeus que se celebrarà a Estocolm el proper estiu. Justament, aquest treball va ser guardonat també a Suècia en el marc del Premi de l'Aigua d'Estocolm, amb el premi excel·lència aquest mateix estiu en representació d'Espanya.

En el certamen també ha estat guardonat amb un primer premi en l'apartat social el treball Planta cara al bullyng presentat per les alumnes de l'IES Els Tres Turons Anna Carceller i Neus Ferrón i tutorat per la professora Lourdes Cazorla. En aquest cas, l'estudi parteix d'un intens anàlisi de camp entre els alumnes de l'institut i els resultats són força interessants. El bullyng és el nom amb què es coneixen els casos de maltractaments i assetjaments entre alumnes. En tots dos casos, el premi ha estat de 5.000 €.

El certamen de joves investigadors va repartir un altre premi també a una estudiant d'Arenys de Mar. En aquest cas, es tracta d'Elisabet Biosca del col·legi de la Presentació, que hi va presentar un estudi sobre l'evolució dels crancs. Biosca ha guanyat una beca d'estudi de 15 dies en un centre d'investigació estatal. A més, podrà optar a un premi de 3.000 € d'una pròxima convocatòria.

L'Ajuntament d'Arenys de Mar felicita gratament els cinc estudiants i els seus tutors per la bona feina realitzada i pels èxits aconseguits.

Informacions relacionades

Dos arenyencs guanyen el segon premi de l'Aigua d'Estocolm per a Joves

Reconeixement a dos joves de la vila

Publicat el 3 d'octubre de 2005
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^