Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
Torna-la a mirar, Sam!
a càrrec de l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar
  • Inauguració: 
    Divendres 6 d'octubre de 2023 a 2/4 de 8 del vespre
  • Data d'inici: 
    6 d'octubre de 2023
  • Data de fi: 
    29 d'octubre de 2023
  • Adreça

    Centre Cultural Calisay
    Riera Pare Fita, 31
    08350 Arenys de Mar

  • Horari

    Divendres, de 18 a 20:30h
    Dissabtes i diumenges, d´11 a 13h i de 18 a 20:30h

  • Torna-la a mirar, Sam!

    La fotografia forma part de la tècnica cinematogràfica des dels seus orígens. L´anomenada ‘fotografia en moviment´ estava també indiscutiblement lligada a la il·luminació i aquest lligam va crear un llenguatge propi destinat a recrear ambients, provocar sentiments i construir noves narratives. Amb l´aparició de la televisió, el llenguatge audiovisual va entrar a totes les llars i va omplir el nostre dia a dia d´un nou imaginari. Actualment, un allau de clips ens inunda constantment en un món d´infinites pantalles.

    Aquest és un projecte de l´Agrupació Fotogràfica d´Arenys de Mar on les imatges apel·len a l´imaginari del cinema i la televisió per evocar títols de la història de la gran i la petita pantalla. S´interpreta i es juga amb els elements significatius de cada títol, de manera literal o recorrent al concepte, amb humor o cridant als sentiments. Un joc de semàntica molt personal on convidem els visitants a descobrir la pel·lícula o la sèrie que s´amaga al darrere de cada fotografia.

    La cultura visual generada al llarg dels anys pel cinema i la televisió ha alimentat un univers de codis i iconografies que es fan servir sovint en la creació d´imatges fotogràfiques. Jocs com el «Pictionary» exploren el llenguatge jeroglífic i són un exemple de les posibilitats creatives de l´expressió visual. La nostra “versió fotogràfica” d´un film pot explorar aquesta semàntica textual, però també pot apel·lar a la literalitat cinematogràfica, reconstruïnt aquell fotograma que la nostra ment ha forjat com a representació d´una pel·lícula o una sèrie de TV, influenciada pel cartell o per la càrrega sentimental de la nostra pròpia experiència a la sala de butaques del cinema o al saló de casa.
    Jugueu amb nosaltres a descobrir el títol ocult o… torneu-la a mirar!

  • Cartell

 
Imprimir
^