Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
Torrentó & Torrentó. Amor a l'art.
obres de Maria Teresa Torrentó Aguiló i Joan Torrentó Maresma
  • Inauguració: 
    Divendres 2 de juny a 2/4 de 8 del vespre
  • Data d'inici: 
    2 de juny de 2023
  • Data de fi: 
    25 de juny de 2023
  • Adreça

    Centre Cultural Calisay
    Riera Pare Fita, 31
    08350 Arenys de Mar

  • Horari

    Divendres, de 18 a 20:30h
    Dissabtes i diumenges, d´11 a 13h i de 18 a 20:30 h

  • La Maria Teresa Torrentó Aguiló, tot i ser filla de la nostra vila, és totalment desconeguda per nosaltres amb la seva vessant artística, encara que amb aficions compartides amb el seu cosí, l'emblemàtic fotògraf arenyenc recentment desaparegut, en Joan Torrentó Maresma.

    Sota l'escola del pintor banyolí Joan de Palau, així com dels seus fills Raimon i Joan Palau Juncà, es va formar la Maria Teresa, seguint la influència de l'escola d'Olot dels Vayreda. Amb la tècnica de l'oli com a mitjà creatiu, la Maria Teresa Torrentó ens ha fet sentir la natura de la seva ciutat d'adopció; les flors, arbres, camins i camps de fajol i, sobretot, les aigües de l'Estany de Banyoles i les arbredes de la Fageda d'en Jordà.

    Amb la vida i colors que ens transmeten els seus pinzells descobrim el paisatge gironí, protagonista de la seva obra. La lluminositat, a partir del tractament que fa de les llums i de l'especte cromàtic utilitzat, es converteix en una de les característiques més importants de la seva obra.

    D'en Joan Torrentó Maresma poques coses en podem dir que no siguin ja conegudes de la gent de la nostra vila. A principis del 2000, va ser soci fundador i vicepresident dels primers anys de la nova etapa de l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar, l'AFA, essent, des del primer dia, un dels membres més actius en l'organització de concursos, lligues fotogràfiques, així com de diverses activitats d'aquest grup.

    Com va destacar la nota de condol que va emetre l'AFA amb motiu del seu decés, "Era un fotògraf d'aquells de tota la vida, que de ben petit ja feia fotos i que de mica en mica, gràcies a les seves ganes d'aprendre i millorar, s'havia anat adaptant als nous temps, les noves màquines i la nova manera de treballar l'edició de les imatges."

    Esperem que gaudiu de l'exposició.

  • Cartell Torrentó

 
Imprimir
^