Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
TAULER D'ANUNCIS 2000 - 2008
Ban sobre la Nit de Naps

Benvolguts arenyencs i arenyenques,

La Nit de Reis, és una de les festes més significatives de la nostra vila. Com mana la tradiciķ, els joves de la nostra poblaciķ surten a penjar naps als balcons de les dones de la vila. Des de fa alguns anys, les noies penjacols també s'han sumat a la tradiciķ.

Us demano que feu l'esforį de pensar en accions imaginatives i divertides sense provocar danys a ningú. Un any més, heu de sortir com mana la tradiciķ a penjar-vos naps i cols. La inspiraciķ i la creativitat perō, us han d'acompanyar al llarg de tota la nit. ens els poemes escrits que pengeu amb els naps i les cols, en les canįons i en les bromes que us pugueu empescar.

En algunes nits de Naps, hi ha hagut bretolades i trencadisses que no porten en lloc. S'ha fet danys a mobiliari urbā públic, a camps i conreus de pagesos d'Arenys i de la comarca, a establiments i llars així com propietats de particulars. Dissortadament hi ha gent que aprofita la diada per transgredir les normes mínimes de civisme i de respecte cap als demés.

Entre tots, hem de fer el māxim possible per tenir una nit tranquilˇla i cívica. Estic plenament convenįut que serā d'aquesta manera amb la colˇlaboraciķ de tots plegats.

Us encoratjo doncs, a mantenir aquesta tradiciķ de manera sana, cívica, i respectuosa, tant amb les persones com amb els béns i propietats materials públics o privats. Cites com aquestes del calendari festiu, poden ser un bon moment per aguditzar la imaginaciķ i compartir la festa, respectant a les persones i sense necessitat de malmetre res

Grācies per la vostra colˇlaboraciķ!


Joaquim Ponsarnau i Cardelús
Alcalde d'Arenys de Mar.


NOTA: Podeu consultar des d'aquí els suggeriments que fan els joves d'Arenys de Mar per seguir amb la tradiciķ d'una manera cívica.

I també la informaciķ que publica l'ediciķ d'arenys del diari digital vilaweb sobre el tema.

Informaciķ publicada el 2 de gener de 2002
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00