Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Els primers grans romàntics van a l'escola Municipal de Música

Parlem de Schubert, de Schumann i de Chopin, els primers grans romàntics, un curs monogràfic que comença aquesta setmana a l'Escola de Música. El curs serà impartit per Joan Vives, al llarg de quatre sessions, que tindran lloc aquest mes de febrer i el proper mes de març

El curs d'"Els primers grans romàntics" s'imparteix a les aules de l'Escola Municipal de Música Carles G. Vidiella els dijous de 9 a 2/4 d'11 de la nit.

El programa

Dijous 14 de febrer
El romanticisme: adveniment i característiques. Franz Schubert (1797-1828). 1a part: La música instrumental (obra orquestral, música de cambra i peces per a piano).

Dijous 21 de febrer
Franz Schubert: la música vocal (òperes, misses i lieder).

Dijous 7 de març
Robert Schumann (1810-1856), de la música per a piano a l'obra simfònica.

Dijous 14 de març
Fréderic Chopin (1810-1849) una producció exclusivament dedicada al piano.

Inscripcions

A la secretaria de l'escola de 5 a 8 de la tarda. Telèfon: 93 795 72 64.

Joan Vives

Flautista de bec, professor d'història de la música i divulgador musical.

Neix a Mataró. Inicia la seva formació a l'Escola de Música de Mataró. Estudia flauta de bec al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, amb Romà Escales, i obté els premis d'homor de "Grau professional" (1986) i "Virtuosisme" (1988). Després rebrà classes de Kees Boeke, Marieke Miessen, Baldrick Deerenberg, Walter van Hauwe, Pedro Memmelsdorf, Marion Verbruggen i de Hans Martin Linde.

Ha fet cursets a Alemanya, Itàlia, Andorra i l'Estat Espanyol, a part d'enregistraments discogràfics, radiofònics (Catalunya Música, Ràdio Nacional, France Músique) i per a televisió (TV3 i TVE).

El seu vessant de divulgador musical l'ha portat a fer xerrades, conferències i cursos arreu de Catalunya. També a escriure sovint articles per a diverses publicacions.

Actualment és professor de flauta de bec, història de la música i estètica a l'Escola de Música de Mataró i també membre del Trio Unda Maris i Els Ministrils. També és professor d'història de la música a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.

Forma part de l'equip de locució i redacció de Catalunya Música de de l'inici de les seves emissions al març de 1987.

Publicat l'11 de febrer de 2002
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^