Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Un cap de setmana cultural i alternatiu per als joves d'Arenys i d'altres poblacions de la comarca

Els PIJ (Punts d'Informació Juvenil) d'

Arenys de Mar

, Caldes d'Estrac, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls, han organitzat un cap de setmana cultural i alternatiu per als joves de la comarca.

Tindrà lloc el proper cap de setmana del 31 de maig, 1 i 2 de juny, a la Masia de Can Bosc, que durant tres dies es convertirà en la Casa de Cultura i allotjarà diferents propostes lúdiques i creatives.

Per a prendre-hi part només cal tenir més de 16 anys, i inscriure's abans del 24 de maig i portar-la al Punt d'Informació Juvenil. El preu de la inscripció és de 30 euros per persona.

CASA DE LA CULTURA 
La Casa de la Cultura és un espai de creació, d'intercanvi i de relacions personals. La proposta és passar un cap de setmana gaudint d'un model d'oci alternatiu a l'existent. 
Participar i crear són els dos pilars d'un projecte en el que podràs aprendre, treballant en equip, les tècniques de la disciplina artística que més t'interessi. Treballaràs durant tot un dia en un taller de creació on professionals del món de la cultura t'ensenyaran els seus secrets.                 

TALLERS CREATIUS

Els Tallers,  a part d'un treball individual i el resultat final d'aquest, tenen com a objectius potenciar el treball en equip, la participació i les relacions personals.

Conjuntament amb els tallers, es portaran a terme diverses activitats que ajudaran a assolir els objectius d'aquest projecte. Els tallers estan pensats per a un màxim de 20 persones. Cada taller estarà coordinat per un professional.

Taller de Teatre. Realització d'una obra de teatre de petit format. Interpretació, direcció, escenografia, text, ... es treballaran tots els elements que configuren la posada en escena d'una obra de teatre. Aquesta es gravarà en vídeo i es lliurarà una còpia a cada persona.

Taller de Música. Iniciació i perfeccionament als ritmes musicals a través de la construcció de diferents instruments de percussió. Al final del taller es realitzarà una actuació conjunta. 

Taller de Cinema. Iniciació en el setè art a través de la creació d'un  curtmetratge. Elaboració del guió, l'atrezzo, guió tècnic, rodatge, post-producció, ... Es lliurarà una còpia a cada persona.

Taller de Circ. Iniciació i perfeccionament en el món de les malabars i construcció de diferents aparells (xanques, boles, maces, ....).
Ells mateixos, amb l'ajuda d'un coordinador, es construiran tot el material i realitzaran una rua. El material construït durant el taller se'l podran endur a casa. 

Taller de Dansa Contemporània. Cada moviment del teu cos vol dir alguna cosa. Coneix i disfruta d'aquest llenguatge a través de la posada en escena d'una obra. La posada en escena es gravarà en vídeo i es lliurarà a cada persona.

ACTIVITATS

A la Casa de la Cultura també hi trobaràs diferents activitats que complementaran els tallers. Aquestes activitats es desenvoluparan durant tot el cap de setmana.

Taller d'Astronomia. Aquesta activitat te l'objectiu d'obrir una finestra per poder observar els objectes astronòmics. Aquesta sessió d'observació astronòmica es realitzarà amb telescopis catadriòptics Maksutow-Cassegrain i Schmidt-Cassegrain. Aquests ens donaran la possibilitat d'observar els objectes més allunyats com ara: galàxies, nebuloses, cúmuls oberts o globulars.

Jocs Cooperatius. Són jocs dinàmics que introdueixen funcions de rol entre els grups de persones. Serveixen per potenciar les relacions entre les persones, el treball en equip i la participació.

Festa Final. Aquesta serà l'activitat més important de totes. Combinació del resultat final de cada taller en un ambient de festa.

Excursió. El diumenge, l'activitat es traslladarà a les afores de la Casa de la Cultura. Coneixerem els voltants de Can Bosc, anirem d'excursió.


INSCRIPCIÓ

-El preu de la inscripció és de 30 euros per persona.
-El període d'inscripció per participar a la Casa de la Cultura acaba el dia 24 de maig al Punt d'Informació Juvenil (PIJ) de la teva ciutat.
-Per poder participar a la Casa de la Cultura has de tenir un mínim de 16  anys. Si ets menor d'edat has de portar un full d'autorització del pares (el pots demanar al mateix PIJ).
-En cas de tenir qualsevol malaltia o al·lèrgies és obligatori comunicar-ho a l'hora de fer la inscripció.
 
ANEM I TORNEM AMB AUTOBÚS
La Casa de la Cultura posarà a disposició dels i les joves que vulguin participar un servei d'autobús. Els autobusos seguiran un itinerari per les diferents localitats que participen en aquesta activitat. El lloc de sortida i d'arribada serà el mateix a cada localitat. (1)

Arenys de Mar: Sortida al Calisay divendres 31 de maig a les sis de la tarda
Tornada: diumenge 2 de juny a 3/4 de cinc de la tarda.

(1)El dia de sortida s'ha d'estar 15 minuts abans de l'hora indicada.

CAN BOSC
Can Bosch és una masia envoltada de bosc i amb amplies esplanades. Situada a 1 Km de Sant Iscle de Vallalta i a 6 Km d'Arenys de Mar en el pre-parc del Montnegre. Als seus voltants ens hi podem trobar les Dones d'Aigua, la Creu de Canet i les Fonts del Montnegre.

Durant el cap de setmana del 31 al 2 de juny es convertirà en la Casa de la Cultura i allotjarà diferents tallers creatius i activitats. Les seves instal·lacions són les més apropiades per a dur a terme aquesta activitat.

Publicat el 29 d'abril de 2002
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^