Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Neix una revista dedicada a difondre l'obra de Salvador Espriu
El primer número d'Indesinenter es presentarà a Arenys de Mar el 17 de novembre i a Barcelona el dia 23
El Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu, l'Ajuntament d'Arenys de Mar i l'editorial Punctum presenten divendres 17 de novembre, a les 8 del vespre a la Sala Noble de l'edifici Calisay, l'Anuari Espriu. Es tracta del primer número d'una revista anual que, sota el nom d'Indesinenter, estarà dedicada a difondre l'obra d'Espriu. A Barcelona, la presentació es farà el dia 23.
Indesinenter neix com un espai de referència per a la publicació d'estudis sobre l'obra de Salvador Espriu i altres temes que s'hi relacionen. La publicació d'aquest anuari és una iniciativa que sorgeix en el si d'un grup d'investigadors interessats especialment a aprofundir en l'obra d'Espriu i a difondre el fruit d'aquesta recerca. El nom de la nova revista fa referència a un poema d'Espriu, que fa servir aquest mot com a sinònim d'incessantment.

La revista, d'àmbit acadèmic i científic, s'ha estructurat de manera que el seu contingut sigui divers i atractiu també per al lector interessat en Espriu: es donarà veu a qui pugui aportar una visió personal i de primera mà de l'escriptor, es publicaran articles d'investigació, materials d'estudi que donaran a conèixer cartes, inèdits, traduccions, etc., s´oferiran recensions i ressenyes bibliogràfiques i es destinarà un apartat a donar compte de les activitats que hagin tingut lloc en relació amb Espriu i la seva obra. Eventualment, l'anuari podrà dedicar un número monogràfic a la publicació de les actes d'un col·loqui o d'unes jornades dedicades a aquest escriptor.

El contingut d'aquest primer número és el següent:

 Entrevista amb Raimon, per Joan-Ramon Veny

 Conferències de les Primeres Jornades Salvador Espriu del desembre de 2005, Espriu vist per…: Josep M. Balaguer, Rosa Delor i Jordi Cerdà.

Que difícil és endreçar les velles coses!: postil·les a Laia d'Andreu Rossinyol i Salvador Espriu, per Gabriella Gavagnin i Víctor Martínez-Gil.

 Ressenyes i informacions diverses.

Inclourà abstracts en anglès i català.

S'adjuntarà a aquest número, encartada, una reproducció facsímil d'una còpia manuscrita del poema “Indesinenter” (mot que es podria traduir com a “incessantment” i que ha estat triat com a títol de l'anuari), escrit per Espriu l'any 1967 i dedicat al Dr. Jordi Rubió.


Els crèdits

Direcció: Gabriella Gavagnin i Víctor Martínez-Gil

Consell de redacció: Glòria Casals, Jordi Cerdà Subirachs, Olívia Gassol i Bellet i Joan-R. Veny Mesquida

Consell assessor: Sebastià Bonet, Denise Boyer, Rosa Delor, Dominic Keown, Giulia Lanciani, Carles Miralles, Joaquim Molas, Ricard Salvat, Andrés Sánchez Robayna, Enric Sòria, Giuseppe Tavani, Francesc Vallverdú.

Editors: Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu i l'editorial Punctum, de Lleida, que ha assumit també la responsabilitat del disseny i de l'estètica de la revista.

Els actes

Arenys de Mar

  • Divendres 17 de novembre
  • A les 8 del vespre
  • A la Sala Noble de l'edifici Calisay
  • Hi intervindran: Josep M. Ainaud de Lasarte i Marta Pessarrodona. Presidirà: Miquel Rubirola, alcalde d'Arenys de Mar.

Barcelona

  • Dijous, 23 de novembre de 2006
  • A 2/4 de 8 del vespre a la llibreria La Central (C.Elisabets, 6).
  • Hi intervindran: Margarida Casacuberta i Joan-Pere Viladecans. Moderarà: Rosa Delor


FOTO: Guillermina Puig

Publicat el 6 de novembre de 2006
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^